Vintage Receptet: Brunswick Gryta

Brunswick Gryta med kokosnötstårta till efterrätt

  • 0,5- 1.3kg. Kyckling, eller Ekorre.
  • 1 st Stor lök
  • 0,25kg . Tunn Skinka
  • 7,5dl  Krossade tomater
  • 2.5dl Lima bönor
  • 1 tsk Chili (om man vill?)
  • 4st Stora potatisar, tärnad
  • 1.25dl  Majs (konserv)
  • 1 tsk  Salt
  • 1 tsk  Peppar

Skär upp Kycklingen eller Ekorren,   lägg i en stor stekpanna tillsammans med 1/3 vatten, tillsätt löken, skär skinka i små bitar och lägg i.

Låt sjuda i 3 timmar. Lägg i resten av ingredienserna och låt sjuda yttligare  i 1 timme.

Rör om regelbundet, tilsätt 3 msk smör och servera den varm.

 

Receptet till Kokosnöt Tårtan hittar du här ——> Klicka här!