Västerås Summer Meet

Förra året i juli kom beskedet att Powermeet skulle flyttas från Västerås till Lidköping. Stort ramaskri bröt ut i Sverige! Vad kommer hända nu, tänkte nog många?? Och medans folket tänkte, så handlade Klas Brink snabbt och bestämt. Han ville inte att Västerås skulle tappa sin bilträff, så då tog han saken i egna händer och började smida planer om en helt ny träff i samma anda…..fast bättre säger Klas Brink.

Västerås SummerMeet går av stapeln den 6 juli och hålls till den 8juli. Listan på aktiviter är lång, bla Bilträff, Finbilscruising, Bilbedömningar, Swapmeet, Krantz challenge, Miss västerås summermeet 2017, Drive-in bröllop och mycket mycket mera. Läs mer på träffens hemsida –> Klicka Här 

Snabba frågor!

Namn?: Klas Brink

Klas Brink

Klas Brink

Vart du kommer ifrån och vart bor du idag?: Västeråsare i grund och botten och bor i Irsta Västerås idag

Är du med i nån motorklubb?: Är bara med i Aros Moterveteraner idag

Vad arbetar du med till vardags?: Till vardags driver jag ett Office IT-Partner i Västerås www.officeitpartner.se, Brinkens Garage AB, www.brinkensagarage.se, Textil och läder www.textilolader.se och lite annat

Åker du själv på bilutställningar? Är iväg så ofta jag hinner men blir mest runt mälardalen och Dalarna men hinner med en och annan till ibland

Vilken bil/bilar äger du idag?

Urval av Klas bilar

Urval av Klas bilar

Oj, har säkert över 50 bilar idag mest gm, Cadillac, Olds, Buick, Pontiac men även lite Ford, hudson och lite Volvo. Det mesta är slutet av 50-talet och cabbar. Har ca 20 st fina bilar sen har jag väl ca 15 bilar i olika renoveringsstadier och resten är rena objekt.

Berätta om Brinkens garage?:

Brinkens Garage

Brinkens Garage

 Brinkens Garage renoverar bilar, mopeder, husvagnar, mc, båtar. Vi bygger allt från original till customiserade fordon efter kundernas önskemål.

Vi finns i dag både i V-ås och Vikarbyn med 5 personer på varje ställe. Bygger och servar och reparerar på beställning åt kunder i hela Sverige. 

Vilken är din favoritbil?:

HGV

HGV

Svår fråga men det är nog trots allt Buick limited conv 1958…men är även svag för herrrgårdsvagnar.

 

Något som du kan berätta som folk inte skulle tro om dig?:Lejon Kan fälla en tår när jag ser på tecknade filmer med lite känsla i, inte direkt manligt…

Berätta om ett bilprojekt du håller på?:ett lite udda för att vara mig är min P1800es från 1972 som är en katt bland hermelinerna, alla andra objekt jag håller på med är ju amerikanska bilar. Den har fått en räejält trimmad turbomotor med ca 500 hk och kommer att röra på sig skapligt. Har även sänkt den och uppdaterat chassit så det blir åkbart. I övrigt blir utseendet ganska original. I övrigt är det som sagt ett gäng amerikanska bilar som står i olika stadier så jag hoppar emellan rätt friskt och känns som att inget blir klart då det är svårt att prioritera dessa just nu.

 

Har du någon hobby utöver bilar?: Jag bygger gärna och reparerar allt som jag tycker har en själ….kan vara hus, möbler, cyklar, jag allt…

 

 

 

 

Berätta om Västerås Summer Meet?:Affisch1

Västerås Summer Meet är i grund och botten en träff för amerikanska bilar som grundades då Kjell valde att flytta sin träff till Lidköping. Att det huvudsakligen är inriktat på Amerikanska bilar beror i första hand på att där ligger mitt intresse, vem kan motstå en mullrande V8s, men vi tar även in klassiska bilar som inte är amerikanska och MC om dom inte är amerikanska.

Vi har ju hämtat mycket ideer från andra stora och små ideer från bilträffar både lokalt men en hel del från olika träffar i Usa, har väl besökt minst 15 olika träffar där.

Passa på att Ratta in Cruisingsverige´s superheta spellista på Spotify 

 

Vad är det som driver dig Klas?Brinkenpratar

Det som driver mig är framförallt 2 saker, dels är det mitt intresse för bilar och fordon i allmänhet men även att jag brinner för Västerås, jag är uppfödd här och vill att det skall vara en rolig och trevlig stad att bo i. Av den anledning vill jag att vi skall ha en fortsatt bra bilträff kvar i staden. Sen är det alltid kul att ha lite fria händer och kunna göra saker som man tror och hoppas att folk uppskattar.

 

Ska Västerås Summermeet vara bättre än Powermeet?vÄSTRÅS

Vår målsättning är att allt skall vara snäppet bättre och att våra besökare skall känna att dom tris och att det finns något för alla.

 

Vad kommer vara den stora skillnaden för folket i år i Västerås.?:Västeråsmeet

Att vi breddat utbudet inne på fältet med massor av saker som finns runt vår bilhobby. Det gör att fler kommer att vilja vara där och tillbringa mer tid där

Vad kommer det att finnas för saker att göra på Västerås Summermeet?:

Se vår Web, www.vasterassummermeet.se under aktiviteter, det är för mycket att skriva

Vad tror du om Powermeet 2017?:

Det blir säkert en bra träff i Kjelles anda

Hur har bemötandet varit sedan du gick ut officielt med att du ska arrangera denna träff i västerås?:

Väldigt bra bemötande, så mycket positiva mail, samtal och sms, så det känns att vi har ett stort stöd

Klicka här för att komma till Evenemanget i kalendern —>Klicka här

Har du nån erfarenhet av arrangera bilträffar?, Har du varit med och arrangerat Powermeet tidigare år?:

Jag har inte direkt arrangerat någon träff men har arrangerat en hel del aktiviteter under PowerMeet, bland annat finbilscrusingen under 10 år, burouterna på Hälla under ett par år och sen en hel del annat. Jag har även hjälpt till med mindre saker för Power Meets räkning tidigare men huvudskakligen gjort egna aktiviter utanför fältet i egen regi eller tillsammans med staden. Jag hjälper även till och sköter renoveringsbedömningarna och delar av Crusingen på Classic car week.

Hur är din relation med Powermeet Kjelle?

Min relation med Kjelle är väl inte den bästa, har inte haft någon kontakt med honom sedan mitten på juli förra året, han har ju valt att ha kontakt via pressen och det känns inte som min grej. Hans uttalanden om mig har ju inte heller varit direkt positiva. Vill jag framföra något då gör jag det helst med personen direkt.