The 50s museum och nostalgicafe i Tomelilla

I Tryde, strax utanför Tomelilla i sydöstra Skåne ligger Nostalgicafé the 50´s museum. Detta är ett livfullt museum där du får gå in i de tidstypiska miljöerna och uppleva 50-talets frisersalonger, lanthandlar, skomakeri och mycket annat. Du får se leksakerna, husgeråden och bilarna du eller dina föräldrar eller dina mor- och farföräldrar använde. Det är en fantastisk nostalgiupplevelse för alla åldrar!

Museumet har  funnits i 21 år och vi håller just nu på att bygga ut med 400 kvm för tillfället.

Vi finns i Tomelilla och vi är två året om som jobbar och fyra till på sommar, vi har arrangemang alla lör-sön i juli inbokade med bakluckeloppis musik och olika tema typ traktorer Usa-bilar, Saab, volvo Opel  osv. Säger Kaj Persson

Nostalgi2

I caféet säljs det bland annat mackor, kakor, kaffe med påtår och såklart coca-cola i glasflaskor. Sittplatser finns både inomhus och utomhus. I förbutiken säljs det modellbilar, retroprylar, kobratelefoner, 50- och 60-talsmusik och annat roligt.

Nostalgi5

Alla lördagar och söndagar i juli annordnas det bilträffar med olika teman.  Utomhusarrangemangen (musikuppträdande och bilutställningarna) är gratis. På de största bilträffarna, vid större träffar kan det komma hundratals bilar som fyller fältet framför museet.

Nostalgi4

 

Museet är en privatsamling av Kaj Persson, som började samla på 80-talet när 50-talet började bli omodernt och skulle slängas ut. Kaj, hans bror Jan-Åke och deras far Karl-Inge byggde prisbelönta custombilar (vilka nu finns utställda på museet) och 50-talsprylarna blev rekvisita på bilutställningarna.
När samlingen växte ur garaget köptes en gammal hönsfarm i Tryde. Hönsfarmen städades ut, målades om, piffades till och förvandlades till ett 50-talsmuseum med café. Varje år sedan dess har lokalerna byggts ut och nu finns det mer än 2000 kvm utställningsyta.

Klicka här för att komma till deras Facebook sida