Mel´s Garage

Söker du efter din drömbil, då kanske Mel´s har den till försäljning? Mel’s förmedlingsuppdrag kommer oftast från privatpersoner men dom hjälper även företag och försäkringsbolag.
De hjälper även till med försäljning av fordon som ingen har möjlighet att ta hand om vid bodelning och
i dödsbon.  Mel´s ambition är att förmedla en affär mellan säljare och köpare på ett sådant sätt att båda parter blir nöjda. 18671069_1371869149573024_899947316925657406_n
Med mångårig erfarenhet inom hobbyn och företagande är dem övertygade om att uppnå den målsättningen.
Ett gott rykte samt nöjda kunder kan bara förtjänas med omsorg och de ser gärna att kunderna kommer tillbaka för fler affärer.

Jag har tagit tillfället i akt och pratat med en av ägarna och ställt en massa frågor, och dem ser ni här nedanför!

Kan ni berätta om er Verksamhet?: 

Mel’s Garage förmedlar både amerikanska och europeiska entusiastfordon från 1900-talets början fram till idag. Vi tar in bilar av varierande modeller, skick och prisklasser.
Förutom i Sverige finns entusiaster i andra länder som uppmärksammar vår verksamhet och vi exporterar ibland fordon utomlands. Cars and Coffee är namnet på våra bilträffar onsdagskvällar och lördagsmorgnar. Då träffas man för att fika, prata bilar och umgås. På onsdagskvällar tänder vi även grillen och serverar hamburgare. I vår nybyggda bilhall i Enköping har vi ett café. Här serveras kaffe, smörgåsar, fikabröd mm från kl 08.00 på morgnarna måndag till lördag. Totalt 150 sittplatser varav 82 ute och resten inne.Fiket med stans bästa utsikt? timthumb

Hur länge har Mel s varit öppen?:

Vi startade vår verksamhet Mel’s Garage våren 2013 och är inne på vårt 5:e år.

Är det 2st skilda saker Garaget och fiket, eller är det som en helhet?:

Mel’s Garage och Mel’s Coffee Shop som vi kallar vårt fik, ser vi som en helhet. Det är kombon av detta som gör det så bra här.

Vem är ägare? 

Det är jag, Elisabeth Torninger och min man och kollega Björn som äger det.

Varför startade du/ni just en Mel´s?

Björn har byggt ett flertal bilar själv under åren samt alltid köpt och sålt lite bilar privat. Själv har jag alltid haft intresset för bilhobbyn och det sociala umgänge det medfört, samt haft egna bilar. 2013 då omständigheter gjorde så vi hade möjlighet att starta en egen riktig verksamhet med detta tvekade vi därför inte att sätta igång. Och som egna företagare sedan 1984 samt genuint intresse i bilhobbyn var det inga konstigheter.

Vad har ni för planer för framtiden?18620452_1371869122906360_6743214049686850789_n

Vi ser att intresset inom bilhobbyn är väldigt starkt och planen är helt enkelt att driva Mel’s Garage vidare. Vi står fast vid det viktiga i att sköta verksamheten på ett bra och ödmjukt sätt. Det viktigaste vi har är vår personal och våra kunder och de är vi rädda om. Vi vill låta företaget utvecklas i takt med vad marknaden signalerar. Just nu, till exempel, ska vi även försöka få hit lite fler besökare från den yngre generationen. Någon ska ju en dag ta över alla de klenoder som finns därute!

Kan man bara komma och ta en fika om man är sugen på det, kanske äta något?

Visst kan man äta något hos oss! Mel’s Coffee Shop serverar kalla och varma drycker, smörgåsar av olika slag (mest berömd är vår räksmörgås) och kaffebröd av olika sorter. På onsdagskvällar tänder vi grillen och grillar hamburgare. Ibland kan även korv eller annat gott dyka upp på grillen. Vi gräddar även våfflor. Inom kort kör vi igång varma mackor! IMG_0831

Vi ska givetvis ha glass! Och milkshakes! Planen är att försöka få igång det under 2017 men vi reserverar oss för att vi inte drar igång förrän till våren 2018. Detta pga att vi inte hinner helt enkelt. Vi flyttade ju in i den nybyggda fastigheten i mitten av februari 2017 och det har varit fullt upp med att få igång det vi har idag. Vi gör det hellre bra än hastar fram något. Men vi ser verkligen fram emot glass och milkshakes!

Vilka jobbar på Mel´s?

Vi som jobbar här är jag, Björn och en anställd säljare Conny (också genuin entusiast). I fiket är det fyra tjejer som turas om men personalen är inte spikad där än.

Vilken är eran specialitet?

Vår specialitet är att förmedla entusiastbilar på ett seriöst och professionellt sätt. Samtliga fordon finns på plats i vår bilhall i Enköping. Vi ser över alla bilar innan försäljning och kan därmed berätta för en spekulant om de defekter vi upptäckt. Vi samarbetar med Wasa Kredit och kan därför erbjuda finansiering. Vi hjälper till med försäkring via Bilsport & MC Specialförsäkringar som är insatta i vad det är för fordon det handlar om.  Bildetalj-2

Har ni öppet året om?

Ja, vi har öppet året runt måndag t.o.m lördag, dock med stängt vissa helgdagar.

Brukar ni ha bilträffar?

Bilträffar har vi i form av Cars and Cofee bl.a.  Vi har även en del event. De lägger vi ut på Facebook, Instagram och vår hemsida.

Har ni någon speciel bil inne just nu?

Just nu en 1932 Ford Dearborn Deuce High Boy Roadster, ett mycket fint bygge.