Månadens Pinuppa: Fröken Juni

Det var lite rörigt för mig nu i maj, så Fröken Maj uteblev. Men här kommer istället fröken Juni, en kvinna som inte går av för hackor, med så mycket skratt och ett hjärta av guld. Rejält skinn på näsan har hon, är vintage ut i fingerspetsarna och bor i retrobyn Nossebro. Mina damer och herrar, här har ni en av mina absoluta favoritpinuppor; Dilana Lollipop!

Dilana Lollipops debutbild, som Fröken Maj i Nordiska Pinuppors kalender 2017.

I vissa kretsar är hon kanske mest känd som Admin-Eva eftersom hon varit administratör i flera populära rockabillygrupper. Eva Nelson är hennes tilltalsnamn, 41 år, bosatt i retrometropolen Nossebro och arbetar nu på “Blå Kiosken”, ett 50-tals inspirerat gatukök i Alingsås, något som passar Eva perfekt, då får hon ha sin stil även i jobbet. Vintagestilen började hon med 2003, mestadels på bilträffar och danser, men 2012 blev det hennes livsstil helt och hållet. Såväl inredning hemma och i sin klädstil är det vintage och pinupstilen som gäller. Då känner hon sig stark och säker.

Hennes pinup alter ego har hon döpt till Dilana Lollipop och är en varmhjärtad pinuppa med skinn på näsan, stolt över sina kurvor, som jobbar hårt för det hon brinner för och alltid har tid att lyssna på sina vänner.

-För en hel massa år sedan fanns det ett tävlingsprogram på tv där en deltagare hette Dilana, jag bar med mig det namnet som favorit i flera år så det var självklart att ge mitt alter ego det. “Lollipop” är en favoritlåt sen barnsben. berättar Eva.

Eva i sitt rätta element, både till vardag och arbete.

Dangerous curves ahead!

-En pinuppa för mig är är en kvinna som utstrålar glädje, pepp, och kvinnlighet i vilken färg och form hon än har med en touch av 50tal. säger Eva.

Och det är just precis så Eva är. Hon är som tagen rakt ur 50-talet, fast med 2000-talets starka kvinnlighet. Eva räds inte utmaningar och är ingen blyg viol i vägkanten. Nej, Eva syns och lyser upp ett helt rum när hon kliver in. Hon är full av energi, även fast hon precis som alla andra har dagar man knappt orkar ur sängen. Hon blev en av Nordiska Pinuppors kalenderflickor i 2017-års kalender, då som Fröken Maj.

-Mitt första photoshoot var nervöst och självförtroendehöjande. Oja, jag har mött så många nya vänner, skrattat mycket och har fått nya hobbys på köpet. Svårt att plocka ut ett specifikt minne, men en fotograf krypande runt i rapsfält med resultat att hon var gul på underliga kroppsdelar är ett litet minne jag aldrig glömmer.

Nu syns Eva ofta ute på bilträffar och evenemang tillsammans med sin goda vän Ingalill och hennes firma Astrids Konfektion där Eva fixar håruppsättningar på kunder, något som är mycket uppskattat och efterfrågat. Hon övar och utvecklar sin stylingförmåga både på sig själv och andra och hoppas snart på att få stå framför kameran igen. Eva vill gärna lyfta fram äldre kvinnor som pinuppor också. För ålder är bara en siffra.

-Jag hoppas hamna på bilder snart igen, som en av de lite äldre aktiva pinupporna. säger hon med blinkning.

Foto: Eva själv

Hennes förebilder är Elizabeth Taylor och Bettie Page och även Duane Bryers tecknade pinuppa “Hilda”. Hon tycker att alla som har en önskan om bli en pinuppa, ska våga göra det. Ett sätt att boosta sig själv är selfies.

-Håll huvudet högt, du är skitsnygg! Sen googla efter inspiration, lista ut vilka vinklar du fotas bäst i, använd självutlösare på mobilen och fota loss på dig själv, testa olika höjder att ställa mobilen i och olika vinklar för ljuset.

“I love Lucy´s” svenska version borde heta “Alla älskar Eva!”

“Håll huvudet högt, du är skitsnygg!”

-Dilana Lollipop

På ett mer personligt plan är jag så glad att jag lärt känna Eva, jag har funnit en sann vän i henne. Vi har pratat i timtal, skrattat, gråtit och svurit. Hon är en helt fantastisk kvinna, jag förundrar dagligen över alla prövningar hon får genomgå stup i kvarten och hon tar sig igenom dom och kommer alltid ut på stående fot. Har många gånger funderat på att möblera om Sverige, så jag får mina vänner på närmare håll, men jag är glad för att Eva ändå är min vän fastän vi har ett stort avstånd mellan oss. Har ni vägarna förbi “Blå Kiosken” i Alingsås eller Nossebro, så måste ni heja på Eva och håll utkik efter henne på bilträffar och evenemang, hon sätter spår i alla som träffar henne.

//MsChevy