Bilarna i Sista Natten Med Gänget

AMERICAN GRAFFITI – BILARNA

Den gula ’32 DEUCE COUPE

George Lucas ville ha en bil som skulle framkalla minnen av cruising som han själv upplevde när han var yngre och bodde nära Modesto. Han och filmproducenten Gary Kurtz skrev ner en lista över potentiella bil kandidater ner till en röd, coupe som de slutligen beslöt sig för att choppa.

Henry Travers, filmens transport ansvarige, fick den avundsvärda uppgiften att övervaka bilens rekonstruktion från en vardags bil till en hot rod. Henry körde bilen till Bob Hamiltons butik i Ignacio för omvandlingen.

I bilen satt det en Chevy 327 med 2st 2-ports rockorkestrar och en super t-10 fyrväxlad låda till en Chevy 57’as bakaxel.

 


THE ’55 CHEVY

Det fanns tre svarta Chevys 55’r som  användes i filmen, varav två användes också i filmen Fortare än döden från 71. Den som används för filmningen när Harrisson Ford cruisar med en vacker dam vid sin sida hade en glasfiberkaross och en 427 under huven med en M-22 låda.

Vi hade så mycket problem med att få igång den där jävla Chevyn inför varje tagning, sa Henry. “Från början trodde jag att det kunde vara ett problem med startmotorn, men det visade sig, att killen som byggde bilen hade satt batteriet i bagageutrymmet och tydligen var det för klena lablar framdragna till startmotorn så startmotorn fick inte full effekt. Så jag fick åka och köpa grövre batterikablar och kopplade dem direkt till startmotorn från batteriet. ”

Chevyn som användes i drag racing scenen hade en 454 motor och TH 400 låda. Den tredje Chevan som används, var till för explosionen efter dragracet.

Efter filmen,  gav George Lucas båda Chevorna till Henry Travers som tack.


THE ’58 IMPALA

 

Lyssna på Cruisingsverige.se spotify lista

 

 


DEN ironiska  ’56 T-Bird


’61 Ford Galaxie polisbil – KLON


Faraonerna “1951 MERCURY

 


Wolfman Jack

American Graffiti var Wolfman Jack första film framträdande, född den 21 januari 1938 i Brooklyn, New York.
Robert Weston Smith blev den legendariska Wolfman Jack; radion’s mest erkända och hyllade diskjockey. Tyvärr gick hans liv plötsligt bort 1995, till följd av en hjärtattack, som han led i sin hemstad Belvidere, North Carolina den 1 juli.