Beautytown Cruisers i lågor klubblokal, Fagersta Folkets Park.

Natten till söndagen den 17/9-2017 stod Beautytown Cruisers klubblokal i Fagersta Folkets Park i lågor! Den brann ner till grunden. Utöver byggnaden tog branden med sig både all inredning i  lokalerna, upptryckta klubbkläder, verktyg, plaketter från cruisingar m.m. inklusive tre bilar.

Gamla Folkets park i Fagersta brann ned natten till den 17 september. Bild: Foto: Privat

Gamla Folkets park i Fagersta brann ned natten till den 17 september. Bild: Foto: Privat

 

Föreningen Beautytown Cruisers finns för att bevara jänkebilen och raggarkulturen. Evenemang dem brukar anordna med andra föreningar, eller självständigt, är cruisingar, spelningar, bilutställningar och valborgsmässofirande för kommunens invånare. Någon gång per år brukar de även skjutsa pensionärer från äldreboendena, i deras fina bilar och bjuda dem på hembakat fikabröd i deras nu nedbrunna klubblokal. Dom hade även handikappsanpassat  fastigheten så den kunde upplevas av alla. Fastigheten i sig var även den ett kulturarv där många stora artister både repat, spelat in låtar och stått på scen. För Fagerstaborna var det en byggnad med många minnen och känslor. För att bevara byggnaden i gott skick skedde fortlöpande renoveringar, med ideellt arbete och pengar från medlemsavgifter och lottförsäljning.

Beautytown Cruisers är en ideell förening och efter branden kommer det vara svårt för oss att åter komma på fötter rent ekonomiskt.

Så här skriver Beautytown Cruisers

” Vi har varit i kontakt med försäkringsbolaget och fått några olika alternativ på hur vi kan få en ny klubblokal igen. Oavsett vilket alternativ vi kommer fram till blir det en mycket stor kostnad för oss. Det är många som frågat oss hur de kan hjälpa och stötta oss ekonomiskt efter detta och vi har nu kommit fram till att vi tacksamt tar emot bidrag via vårt bankgiro eller Swish. Det vore guld värt om ni gillar och delar bilden så att den sprids till så många som möjligt! Många bäckar små…”

Tack på förhand!

Beautytown Cruisers, Fagersta 170921