Maträtter

Vintage Recepet: Skinka och bananer Hollandaise

Vintage Recepet: Skinka och bananer Hollandaise
no comments
0
0

När man ser sådan här maträtt så funderar man ju? Kan det vara så att

från 1940-talet till 1970-talet,  gav tydligen civilisation upp på traditionella recept och beslutade att vara kreativ.

Och med att vara ”kreativa” menar jag att de arbetade under filosofin att om du hade några helt slumpmässigt ingredienser i ditt skafferi, så var du kulturellt skyldig att kombinera dem!

Och utgången blev så här läcker.

  • 6st bananer
  • 3 msk citron juice
  • 6 tunna skivor kokt skinka (ca 50g)
  • 3 matskedar  senap
  • 2st påsar Hollandaisesås mix
  • 1/4 kopp grädde


1. Värm ugnen till 200c, smöra ugnformen

2. Skala bananer; strö varje med 1/2 msk citronsaft, för att förhindra mörkfärgning.

3. Bred senapen på skinkan.  Linda in varje banan i en skiva skinka. Sätt in i ugnen i 10min.

4. Hollandaise sås: Blanda påsens innehåll med en kopp vatten, 1msk citrosaft & grädde.

Värm under omrörning tills det börjar kokar, häll såsen över bananerna.

Tillaga i ugnen i ca 5min eller tills det blir en gyllene färg.

Trevligt tillsammans med en grön sallad.

6 Portioner

Skinka_Banan

Alex-Chief

Skapare av CruisingSverige.se. Gillar allt som har med Bilar, Rockabilly, Rock N Roll, Nostalgi, 50,60,70,80- Tal.

Custom Design
x