Maträtter

Vintage Receptet: Kokosnötstårta

Vintage Receptet: Kokosnötstårta
no comments
0
0

12 bitars

  • Ingredienser:
  • 2/3 dl mjukt margarin 
  • 2 dl socker
  • 3 Ägg
  • 3 1/4 dl florsocker
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1,25 dl mjölk
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl kokosflingor

 

Värm ugnen till 175 grader .

Smöra och bröa en form med löstagbar botten.

Vispa smör och socker pösigt. Vispa i äggen ordentligt.

Sikta samman mjöl , bakpulver och salt. Blanda mjölk & vaniljsocker.

Rör mjölblandningen i sockerblandningen växelvis med mjölk .

Häll smeten i formen. Baka 25 till 30 minuter. Låt svalna.

Fyll med kokosvaniljkräm fyllning och glasera med Fluffy vit glasyr (recept följer) . Strö kokos på kakan.

 

Kokos-vaniljkräm FYLLNING

  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 stort ägg 
  • 2 msk osaltat smör, mjukt
  • 1 1/3 tsk vanilj
  • 1,25 dl kokosflingor

Blanda socker, mjöl och salt i en kastrull. Rör i mjölk .

Koka på svag värme under omrörning tills det kokar . Koka i en minut. Avlägsna från värmen.

Blanda ägget med mjölken.

Koka upp. Låt svalna. Rör i smör, vaniljsocker och kokos.

När krämen svalnat, bred på mellan kakans lager.

 

Fluffig vit glasyr
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl vatten
  • 1/3 tsk grädde
  • 2 äggvitor
  • 1 1/2 tsk vanilj

Blanda socker, vatten och grädde noga i en kastrull . Koka sakta utan omrörning. Håll kastrullen täckt de första 3 minuterna för att förhindra kristaller bildas på sidorna av pannan .

Alex-Chief

Skapare av CruisingSverige.se. Gillar allt som har med Bilar, Rockabilly, Rock N Roll, Nostalgi, 50,60,70,80- Tal.

Custom Design
x