Maträtter

Vintage Recept: Ångade räkdumplings

Vintage Recept: Ångade räkdumplings
no comments
0
0
  • 2 räkor
  • 2 msk hackad fläsk
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk sherry
  • 1 tsk sesamolja
  • 1/2 tsk natriumglutamat
  • 6 oz. kinesisk vetestärkelse
  • varmvatten

Rengör räkorna. Skära fläskfett och räkor i små bitar och mixa dem till en pasta. Tillsätt salt, sherry, sesamolja och natriumglutamat, blanda väl. Lägg vetestärkelse på en bräda och gör en fördjupning i mitten och tillsätt hett vatten droppe för droppe, blanda tills det blir en pasta. Placera pastan i vatten och ånga i 5 minuter. Rulla till form av en rulle så fort som möjligt. Skär i 12 bitar. Tryck på varje in rundor ca 6,5 cm i diameter. Dela räkor och lägg på. Vik som en halvmåne och nyp ihop kanterna som på fotot. Ånga under 15 minuter och servera varm.

Källa: https://vintagerecipecards.com

Custom Design
x