Maträtter

Vintage recept: Potatis och skinkgratäng

Vintage recept: Potatis och skinkgratäng
Kommentarer
0
0
  • 1 1/2 kg färskpotatis, skalade
  • gräslök
  • 0,5 l majonnäs
  • 8 skivor skinka
  • 4 skivor gräddost
  • 16 ananas ringar, avrunna
  • salt och peppar
  • senap och krasse

Koka potatisen i saltat vatten. Skär i tärningar. Klipp gräslöken, blanda med majonnäs. Om blandningen blir alltför tjock lägg till en matsked mjölk. Lägg i potatisen medan de fortfarande är varma. Låt kallna. Rulla skinkskivor i kon former och fyll med en blandning av färskost och 2 hackade ananasringar, kryddat med salt och peppar. Låt kallna. Lägg potatissalladen i mitten av en form, lägg strutar runt kanten. Placera en liten grupp av krasse bakom varje kon och en fjärdedel av en ananas ring på varje kon. Gör ett snitt i den sista ananasringen, vrid och placera på toppen av potatissalladen.

Källa: https://vintagerecipecards.com

Kommentarer

Custom Design
x